Us(l)a influenser

Vi svenskar importerar mycket från USA. Landet ”over there”,  som många tycker har kvaliteér som vi själva saknar. Mat som består av oändliga emulgerings medel. Smör som heter ” i cant belive its butter ( LIGHT ), och andra tokigheter.

Nu kommer senaste dumheten. ALFANUMMER, ett buzzword ni kommer få både höra och läsa om, och desvärre även troligen få genomlida i framtiden. Vad är då ALFANUMMER ?? Well, ni alla har säkert sett någon film eller sett annonser i ameriansk media eller på hemsidor baserade i staterna där man kan ringa TOLLFREE 1-800-callus.
Vad det innebär det här för oss svenska då. Jo motsvarigheten kommer att bli 020-nummer som är könslöst och går att hänvisa till vilket annat nummer som helst.

Ett exempel istället för att ange telefonummer 020-833 43 53 skulle jag kunna säga, kontakta mig på 020-whiking .

Enligt mig är detta ett otyg av många anledningar. Detta kommer sällan eller aldrig anammas av oss här i svedala. Det är betydligt jobbigare och bökigare att försöka översätta det när man ska skriva det på telefon. Vidare utgår man ifrån att alla telefoner ser likadana ut. Och tänk på många äldre, som kanske har kvar sina telefoner med snurrplatta och inte har tonval.

Löjligt tänker ni , alla har väl en ny telefon. Så är icke fallet, och även om det var det, tror jag många äldre skulle ha svårare att försöka knappa in det rätt. Risken är att offentliga organisationer som ska visa sig vara hippa och på, och visa att man hänger med, hakar på detta.  020-länsstyrelsen, 020-apoteket , 020-systembolaget.

Jag hoppas innerligen att denna satsning av norska tv2 gruppen (som är största ägare i alfatel ) utav går åt pipan. Vidare kommer nöjjet av att ha ett telefonummer ingen jävel
kan begripa kosta ynka 35.000:- om året. HA… Vansinne

Källa: DN

PS, otippatt att det var norskar som skulle ha in detta åxå. DS