spokboll-blow-whiking-seSkolplikt!

Att något så självklart som att vara med på Gympan, eller delta i sexualundervisning ska behöva en lagändring är juh jävligt intressant. Varför är det här ens ett issue. Går man i skolan (vilket man ”måste”) , iaf grundskolan, så är det väl jävligt rimligt att man är med på de lektioner som ges. Oavsett religon, troende, handikapp, och egna uppfattningar. Om man inte håller med om det som sägs på vissa lektioner är väl en sak, och bidrar till debatt i klassrummet, men det är i mina ögon bara nyttigt.

Burka & Spökboll

Att det kan finnas förhinder att delta i vissa övningar inom tillexempel gymnastiken, kan man väl ha förståelse för, slöja och/eller burka är naturligtvis jävligt bökigt att kombinera med plinthopp, ryggsim och spökboll. Men att det skulle göra så att man helt enkelt blir friskriven för det är vansinne. Om jag förstår det hela rätt av debattsidan på DN, så är det inte nödvändigtvis barnen som inte VILL vara med , utan föräldrarna som säger att dom inte FÅR. Och det är juh galet..

Integrera mera

Om det nu är så att föräldrarna till dessa barn inte vill integrera sig i samhället genom att lära sig språket, eller ta sig ut i arbetslivet eller har svårigheter med det så är det juh en sak. Men att önska detsamma för sina egna barn kräver jun rätt skumm inställning till tillvaron. Klart som fan dom ska vara med på ALLT som sveriges sammhälle har att erbjuda, och här är skolan en viktig del.

Skolan mer än utbildning!

Man får sina första kompisar, man blir kär, första pussen på skolgården bakom fotbollsmålet. Grupparbeten, lagkänsla, allt detta är sådant som direkt eller inderekt händer i skolan, och att begränsa dessa möjligheter för ens barn e vedervärdigt. Jag hoppas INNERLIGEN att denna lag går igenom så att alla kan vara med på lika villkor. Och glöm inte. Skolan årskurs 1-9 är inte frivillig. Den är lagstadgad.

Källa: dn.se (1) , dn.se (2) , sweden.gov , dagen.se , gd.se , folkpartiet.se , newsmill.se , aftonbladet.sefolkbladet.se
Bloggar: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6