dlink ger oss nätverk via antennuttaget

Home/Farsan, Teknik/dlink ger oss nätverk via antennuttaget

dxn-221Läser en glad nyhet på engadget idag. D-Link har hittat på ytterligare en liten svart låda som skall förenkla våra liv. Den frälsande enheten som Dlink valt att döpa till DXN-221 skall tydligen göra följande möjligt. Du kommer inte att behöva dra någon mer nätverkssladd i ditt hus något mer till dina olika enheter. Många är vi som tidigare varit piskade att tatta cat5/cat6 kabel genom trappor, in i lister, via kabelkanaler, kompromissa med waf för att nå våra mediaspelare, playstations, xboxar och gud vet vad. Med hjälp av denna mojäng, så blir varje antennuttag ett möjligt nätverksuttag istället. Smidigt va?

I korthet sätter man en dlink enhet mot sin befintliga router/trådlösa router, som sedan sätts in i antennuttaget. Sen behöver man iofs en enhet i varje rum man vill använda den, men det känns som ett litet avkall för att slippa tatta kabel kors o tvärs.

Enligt Dlink, skall det inte störa befintligt kabelnät, dvs, vi som har vanlig kabelteve skall inte påverkas alls. Vidare kan man om man nu vill häkta på en vanlig switch mot varje enhet, vilket gör det hela ännu mer sexigt. Ett antenuttag , kan således bli 5 ethernet jack. Trevligt för oss som vill ha mediaspelare, xbox och ps3 i sovrummet, men inte dra nätverkskabel ifrån undervåningen 30 meter längre bort/ner.

Riktpriset för basenhet + 1 mottagare skall vara 159 $usd direkt ifrån dlink, eller 239$ via retail. Billigt sätt att komma undan kabeldragning imho.

Vad tror ni, kan inte detta vara en vettig produkt?

Källa: engadget | hothardware.com | Dlink

By |april 21st, 2009|Farsan, Teknik|0 Comments

About the Author:

För mig är det viktigt att skriva det jag känner och tycker. Om DU finner det underhållande / irriterande / lärorikt så är det en ren bonus. Jag skriver för min egen del och inte någon annans. Välkommen att snurra runt på blogen ;)

Leave A Comment