en teknisk tillbakablick till 2002

Home/Farsan, Höjdar Story/en teknisk tillbakablick till 2002

Det var bättre förr?

Hittade en blaska inne på muggen efter att sonen suttit av en 25 minuter, fingrandes på en gammal tidning av teknisk natur. Elektronikvärlden Ljud & Bild. Maj nummret ifrån 2002. Det finns en hel del spännande läsning, och jag kan inte låta bli att få lite flashbacks.

Datorer
År 2002, kunde man se vackra märkes maskiner ifrån HP & Compaq, ( som inte var samma företag då ), med inbyggda högtalare fasthängda på skärmen. allt skulle vara integrerat.

Mobil Telefoner
För den yngre generationen kan det vara svårt att tro. Men än gång i tiden kunden mobiltelefon inte ha en .mp3 fil, som ringsignal, utan bara plipp-plopp ljud. I nummer 5 av denna underbara tidning gör man stor affär av att Samsungs nya mobil har POLYFONISKA ringsignaler. Upp till 16 samtidiga stämmor. HighTech Shit.

Man gör även en liten notis om den gamla godingen ifrån Sony Ericsson. T68i, en ”Värstings nalle” som kan ta emot SMS meddelanden med bifogade bilder. Misstänker att det är MMS som avses, men lite kul formulerat.

PlasmaTV
Grundig lanserar 3e generationens PlasmaTV. Man berättar att det finns fyra högtalare i teven, att den är 42″,  och går att få för cirka 250.000:-. En viss skillnad mot dom 60″ arna som går o hitta idag för under 15.000 spänn. LCD apparater existerade i princip inte, och LED var det inte en käft som hade en susning om att det skulle bli nästa heta potatis.

Externa hårddiskar
I tidningen rapporteras det om att LaCie nu kommit ut med en enorm lagringskapacitet på sina externa diskar. Den finns nu att tillgå i 120 GB samt det massiva 160 GB storlekarna. Priset för den lilla disken ligger på 4.290:- och på den stora 4.990:- , visserligen ink moms, men SAATAN det har hänt en del.

CD-Brännare
En hel halv-sida visar att Plextor precis kommit ut med sin 40x cd-rw brännare. Den får bra recensioner, och priset ligger på 2.200:-. Undrar om snorjärsen idag vet vad cd-r ens e.  E juh blu-ray och dvd-r för hela slanten. =)

Summering:
Man kan utan att ljuga inse att tiden går frammåt, små saker har blivit större ( tv apparater ), stora saker har blivit mindre ( hårddiskar har blivit usb-stickor ). Mobiltelefoner är inte längre telefoner utan en livsnödvändig sak, för sin musik, gps, och bloggverktyg, samtidigt som man är konstant uppkopplad mot fejjan mobilt. Skiv Media som lagringslösning för hemmabrännarna har i princip utgått, då hårddiskar blivit så pass billiga. DVD spelare idag är lika ute som hubba-bubba är på skolgården. Var det bättre för? Tror inte det, eller fan.. Va tycker du?

By |februari 4th, 2011|Farsan, Höjdar Story|0 Comments

About the Author:

För mig är det viktigt att skriva det jag känner och tycker. Om DU finner det underhållande / irriterande / lärorikt så är det en ren bonus. Jag skriver för min egen del och inte någon annans. Välkommen att snurra runt på blogen ;)

Leave A Comment