Gmail stoppar fyllemail

Home/Farsan, Web/Gmail stoppar fyllemail

Låt det inte hända dig!

Jag misstänker att att det hänt dig. Det är Fredag eller Lördag kväll. Whiskeyn e uppdrucken, den sista biran du bara skulle ha innan du la ner för kvällen står halvtom bredvid datorbordet. Fru & barn ligger sött o kvartar, medans du ”Bara” ska gå igenom mailen.

Tidsbestämt Farthinder

Just i det ögonblicket ser du ett mail som du blir förbannad över, och börjar svara spydigt , elakt. Kanske är det till chefen, exet eller kanske tom till nuvarande sambo ! Men  Lugn. Google har tänkt på dig, nedan kommer en liten instruktion som hjälper dig att installera pluginet som kräver en enkel liten matte-fråga innan du skickar. Kanske är det just det lilla fartguppet du behöver för att hejda dig. Det går att tweaka mattefrågan och ange dagar / klockslag för när ”skyddet” skall aktiveras.

Gmail Settings


Gmail Settings


Logga på din google mail och därefter klickar du på settings alternativt inställningar beroende på vilket språk du har. Se skärmdumpen nedan.

Hitta LABS fliken


Labs fliken


När vi loggat på , klickat på inställningar/settings, skall vi titta i den översta raden där vi ser olika många inställningar beroende på vad vi har förvalt. Nedan ser du hur min menyrad ser ut och din borde se någorlunda lik ut. Klicka på LABS fliken. Se skärmdumpen nedan.

Aktivera fylle-mode


7+3 är inte 11


För att aktivera vårat farthinder/tänk-dig-för-modul/fyllekoll så får vi scrolla lite i listan över alla plugin som finns till din gmail. Känner du dig äventyrlig kommer du säkert hitta något mer intressant, varför inte testa nått. När du hittat modulen jag tipsar om här så väljer du enable. Se skärmdumpen ovan.

Nu e du skyddad

Skyddet är aktiverat, och du kan tweaka inställningarna för fylleskyddet under fliken General / Almänna efter att du klickat på settings/inställningar. Lycka till och jag hoppas att denna guiden kanske räddar just ditt förhållande med din chef, fru, älskarinna, sambo, kollega, granne, äh ni vet.

By |augusti 31st, 2010|Farsan, Web|0 Comments

About the Author:

För mig är det viktigt att skriva det jag känner och tycker. Om DU finner det underhållande / irriterande / lärorikt så är det en ren bonus. Jag skriver för min egen del och inte någon annans. Välkommen att snurra runt på blogen ;)

Leave A Comment