Ny alkohollag?

Skall moder svea och dess paragrafryttare äntligen göra något vettigt. En ny alkohollag som börjar gälla i sommar får jag nys om först nu. Och dessa nyheter brukar jag som inte spotta i glaset oftast veta om direkt när dom händer. Så icke i detta fallet. Kanske missade den när jag va ner på apoteket röda näsen o köpte glögg.  Lagens stora ändring är i mina ögon en ord-lek, men den kommer att ge utslag.

Bered min mat!

Tidigare har det i alkohollagen funnits ett krav på att man skall tillhandahålla ”lagad mat”. Med detta infinner sig oxå arbetet med att köpa in köksutrustning, få brandförsvaret att godkänna köket och utrymningsplaner, toaletter och allt möjligt trist ( men kanske nödvändigt? ). Nu ändras det till ” Tillredd mat”. Detta innebär i princip att man kan bre en ostmacka och servera en jäger till. Ypperligt tycker jag.

Jag saknar pubar & Hål i väggen

Jag måste säga att jag verkligen saknar dom här små hålen i väggen, ngn som öppnar en liten kvarterspub, utan krav på att ha kockar, diskplockare, entrevärdar o fan o hans jävla moster. Jag ser framför mig hur det kommer vara möjligt att köpa en pilsner på subway, eller kanske beställa en irish coffee inne på Gray’s när frugan tar sin as-skumma macchiato, eller vare heter.

Jag tror att detta blir kanon, vad tror du ?

Källa: dn , swegov , fhi.se , nyheter24