Muslimsk man vägrar handjob

Home/Höjdar Story, politik/Muslimsk man vägrar handjobFarliga kvinno händer

Vart fan är världen på väg. Blir så jävla dyster och störd samtidigt när jag hör om den ”lille” muslimen som skulle ha praktikplats, fick en intervju, och vägra skaka tass med chefen som skulle stå för engagemang, tid, utbildning och praktikplats. Men visst passar inte galosherna får man juh i regel byta dojjer. Vägra skaka hand , få 60 lax!


Arbetsförmedlingen, ett lojt pack?

Här har arbetsförmedlingen, som i normala fall är ett

jävla lojt pack, ändå lagt manken till och lyckats hitta en praktik plats till en man, som inte har arbete, eller vad jag förstår någon speciell utbildning. När han gått vidare för att i princip få praktikplatsen vägrar han enligt den kvinnliga chefen på arbetsplatsen att skaka hand när dom träffas för första gången. Mannen vägrar enligt kvinnan att göra det och pekar på religonen som skäl. Huruvida det är för att hon är kvinna, eller för hon är skitig om händerna, eller har fel färg på nagellacket e oklart, och jag kan åt helvete för lite om religon i allmänhet, och den muslimska i synnerhet. Oavsett så tycker jag det är god jävla kotym att man hälsar på varandra genom att ta i hand. Passar det inte att göra det, kan man hitta en arbetsplats där man kanske inte behöver skaka hand. Nu är AF dömda att pynta 60k i skadestånd, för att mannen känner sig diskrimenerad.


Kvinnliga chefen kränkt

Den kvinnliga chefen känner sig kränkt, eftersom mannen vägrar skaka hand med henne. Och om jag förstått det hela rätt så har mannen just pekat på att hon är kvinna som anledning till att han inte tar henne i hand. Hade det varit en man, så hade han gjort det, så är juh inte kontakten i sig med främmande människor, utan bara kvinns. Ponera att karln får anställning, företaget har besök av kunder/leverantörer och man går runt på anläggningen för att hälsa, så har dom en snubbe som bara tokvägrar det, ställer juh till det lite kan man säga. Företagets grunder för att inte ge praktikplatsen bottnar till slut i att man menar på att mannen var för liten. Typ för kort eller nått för att kunna utföra det jobbet som var tänkt. Säkert en lam undanflykt, men jag har inte hört någon utmana deras tes heller.

Hur fan ska man ställa sig till detta?

Å ena sidan är jag för religionsfrihet, alla har rätt att tycka och tro på vad och vem dom vill. Tomten, jesus, sagan om ringen, harry potter och att barbie finns på riktigt. Stör mig inte det minsta så länge jag slipper ha med dom att göra. Däremot tycker jag inte att man kan tvinga folk att gilla och uppskatta varandras religoner även om man ska respektera att det finns galningar som faktiskt tror på en skäggig gubbe i himlen som styr o ställer våra öden. Men man skall jävlar i mig inte som företagare bli piskad att anställa folk man inte vill anställa. Det är vansinnigt i mina ögon.

Så om jag var chef?

Om jag var företagare på ett ställe som jobbar med tunga lyft och höga höjder, är risken att jag skulle anställa en dvärg, liten person jävligt liten. Skulle den personen då kunna yrka på att jag inte är jämställd, och sedan piska upp mig i tinget för att få ersättning? Rätt man / kvinna på rätt plats, måste väl vara ett motto som ändå fortfarande fungerar.

Slutord

Låt företagarna få anställa , ta in praktikanter, på sina villkor annars kommer det aldrig att funka. Och för den muslimska-kortväxta-vågavägrataihanden-mannen hoppas jag att han får en akvarellkurs, lära sig hur man drejjar, eller hur man tjärar båtar, som en marknadspolitisk åtgärd. Ingen av dessa tidigare nämnda åtgärder kräver att han tar nån i hand.

Andra källor: 1 2 3 4 5 6
By |februari 9th, 2010|Höjdar Story, politik|5 Comments

About the Author:

För mig är det viktigt att skriva det jag känner och tycker. Om DU finner det underhållande / irriterande / lärorikt så är det en ren bonus. Jag skriver för min egen del och inte någon annans. Välkommen att snurra runt på blogen ;)

5 Comments

 1. Michael 09 februari 2010 at 9:44 - Reply

  Religion är religion fanatiker hittar du överallt.

  Finns många svenskar som inte svarar när man frågar dom något ochså som anser sig vara förmer.

  Ja hur ska man ställa sig till fanatiker arroganta och missleda människor.

  Bra fråga

 2. Michael 09 februari 2010 at 11:44 - Reply

  Religion är religion fanatiker hittar du överallt.

  Finns många svenskar som inte svarar när man frågar dom något ochså som anser sig vara förmer.

  Ja hur ska man ställa sig till fanatiker arroganta och missleda människor.

  Bra fråga

  • farsan 09 februari 2010 at 14:14 - Reply

   Hej Michael !
   Kul som fan att du hitta hit, och dessutom orka läsa mitt dravvel, om möjligt ännu roligare att du faktiskt dumpa en kommentar. Tackar..

 3. Michael 09 februari 2010 at 15:50 - Reply

  Du är mer än välkommen.

  Eftersom du visade dig vara så artig la jag till din blogg i mina favisar ; )

 4. Michael 09 februari 2010 at 17:50 - Reply

  Du är mer än välkommen.

  Eftersom du visade dig vara så artig la jag till din blogg i mina favisar ; )

Leave A Comment