SmartWi outsmarted, hit med min trådlösa tvisignal !

Home/Höjdar Story, Teknik/SmartWi outsmarted, hit med min trådlösa tvisignal !

 

Nu är det slut på snyltandet. Uppfinningsrika lösningar finns det , och lika ofta som någon kommer på något som underlättar våran vardag , kommer det någon j-a klåpare och tycker till. I detta fallet pratar jag om en jävligt smidig liten pryl som saluförs som ” SmartWi ”. Denna lilla gudomliga mojjäng, har under ett tags tid funnits att köpa. Vad gör den då?

I korthet , så kan man säga att den gör det möjligt att skicka signalen ifrån en dekoder (boxer, canaldigital parabol, viasat eller comhem ), ut till flera andra mottagare. Det vill säga, du behöver inte ha det där ENORMA ORMBOT med kablar. Du behöver INTE 4a stycken digitalboxar. Du behöver INTE syskonabbonemang som kostar en förmögenhet.

1 dekoder
1 huvudenhet
x antal mottagar enheter till varje teve, och du är klar.

Du kan titta på olika kanaler på alla tv-apparater. Lyckligtvis kommer denna enhet att fortsätta vara möjlig att köpa via nätet, något annat kan jag inte tänka mig. Företaget som blivit stämda, säljer den fortfarande, och det finns flera.
Försäljningsställen: chipnplay.se etrendstore.se och det finns säkert flera. Med all säkerhet finns dom i övriga europa att köpa.

Åhh vad jag hatar folk som förstör bra saker. Har DU tipps på något annat sätt o se på tv i alla rum, utan att behöva en uppsjö av digitalboxar?

Källa: aftonbladet.se
Andra bloggar:  valkommen.se arwengrim.se

About the Author:

För mig är det viktigt att skriva det jag känner och tycker. Om DU finner det underhållande / irriterande / lärorikt så är det en ren bonus. Jag skriver för min egen del och inte någon annans. Välkommen att snurra runt på blogen ;)

5 Comments

 1. Svartrockstomten 18 december 2009 at 12:20 - Reply

  Visst är det underbart att du totalt missuppfattat hur SmartWi (och andra cardsplitters för den delen) fungerar. Ta en titt på vad de kallas, CARDsplitter, och fundera på om det kan innebära att de delar kortet. Precis så är det att ingenting annat än kortet delas. Från antennen (kabel, parabol eller terrest) ska varje digitalmottagare ha kabel. Kortet från leverantören sätts i sändaren/masterenheten (eller vad den nu vill kallas) och vid begäran från de trådlösa klientkorten (som sitter i mottagarna) svarar den med rätt nycklar.

  Rätta informationen i inlägget. Du har fel.

 2. farsan 18 december 2009 at 17:46 - Reply

  Kan inte se att jag skrivit något annorlunda någon annanstanns heller. Det du skriver är såklart helt rätt. tack för påfyllnaden

 3. Nivve 02 februari 2010 at 22:01 - Reply

  Men den är smart i vilket fall 🙂

 4. farsan 03 februari 2010 at 0:30 - Reply


  Nivve:

  Men den är smart i vilket fall :)

  Välkommen nivve =)

 5. Rickard Svensson 28 juli 2010 at 23:40 - Reply

  Hmm. Nja om vi nu ska vara skitviktiga så skriver du ju faktiskt att man INTE behöver fyra boxar. Men man behöver ju en box till varje tv som man vill titta på. Ett antennuttag med god signal till varje box. Däremot behövs det bara ETT kort. Som sedan delas ut till dom andra boxarna via smartwi mottagarna.

Leave A Comment